Putnoky

P&S DENTAL GYÓGYÁSZATI BT
A P&S DENTAL GYÓGYÁSZATI BT VERSENYKÉPESSÉGÉNEK NÖVELÉSE

A támogatás mértéke 50%-os.A szerződött támogatás összege: 9,58 millió Ft
A projekt tényleges megvalósulási, befejezési dátuma: 2019.06.27.,
Száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02402

A fejlesztés keretén belül gyöngyösi rendelőnkbe, a két fő kezelőben felszerelésre került két Straumann Cares intraorális scanner, mellyel a fogazat és a harapás legpontosabbb ismert mintázási technikái valósíthatóak meg. A scannelt területek hibamentesen továbbíthatóak internet útján a fogtechnikai laboratórium számára. Rendelőben lehetővé válik ínyformázó koronák, sínek, fogpótlások gépi tervezése, implantációs sablonok tervezése. A Straumann Cares P20 3D nyomtató segítségével azonnali ideiglenes koronák, sínek, implantációs sablonok gyárthatók a laboratórium közbeiktatása nélkül.


Európai uniós támogatásból megvalósult fejlesztések

A támogatás mértéke 50%-os. A projekt tényleges megvalósulási, befejezési dátuma: 2017.09.23., azonosítási száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00807
A fejlesztés keretén belül főkezelőnkben beszerelésre került egy Planmeca Sovereign Classic egységkészülék, mely rendelkezik minden olyan felszereltséggel, mellyel a lege artis fogszakorvosi kezelések elvégezhetőek. A gép a legkorszerűbb belső fertőtlenítési rendszerrel rendelkezik, automata funkciói segítségével a kezelések ideje érezhetően megrövidül.
A 4 hengeres olajmentes kompresszor a 3 székes rendelőnk üzemelési biztonságát biztosítja. A Melag gyártmányú korszerű autokláv a rendelőnk felszerelésének sterilitását hivatott segíteni, a már meglévő autokláv mellett, tekintve a nagyszámú napi ellátott betegszámot.