Putnoky

Rendelőink három, illetve négy korszerűen felszerelt kezelővel (www.castellini.com, www.planmeca.com), külön implantológiai műtőfelszereléssel (www.nsk.com), komplex röntgendiagnosztikai háttérrel (www.planmeca.com), prevenciós központtal (www.satelec.com) és mindezt egy szigorú belső higiénés rendszabályzattal kísérve állnak pácienseink szolgálatában.

STERILITÁS

A rendelők és a váró egyaránt légkondicionált, a klímaberendezés orvosi pollen, baktérium és vírusszűrővel ellátott. A műtő levegőjét speciális légtisztító berendezéssel csíramentesítjük. A rendelőbe bejövő víz kétszeres aktív szénszűrőn, majd egy finom szűrőn halad át.

Az eszközök, kézidarabok sterilitását autoklávok, speciális kukta-autoklávok, ultrahangos tisztítók biztosítják. A kezelőegységeink beépített, belső csíramentesítő rendszerekkel vannak ellátva. Minden beteggel érintkező műszer és eszköz szigorúan sterilizált, vagy egyszer használatos.

DIGITALIZÁLT RÖNTGENDIAGNOSZTIKAI RENDSZERÜNK

lehetővé teszi az intraorális felvételek készítése mellett a panoráma felvételek, teleröntgen-felvételek, valamint speciális ízületi-, arcüreg-, és rétegfelvételek készítését is egy digitalizált Pro-Max Con-Beam Ct(Planmeca) készülék segítségével. A fentiek szájüregi kamerával kiegészülve mindenre kiterjedő komplex diagnózis és kezelési terv készítését teszik lehetővé pácienseink számára. (www.planmeca.com)

SZÁMÍTÓGÉPES HÁLÓZATUNK

biztosítja a kezelők közti összeköttetést, a professzionális betegnyilvántartást (Sec-program), segítve a tervezést, rögzítve a teljes kezelés sorozatokat, illetve digitális intraorális Rtg,panoráma Rtg és Con Beam CT felvételeket, így minden rehabilitációnk eredményessége követhetővé válik. (www.sec.hu)

SZÁJHIGIÉNÉS KEZELÉSI RENDSZERÜNK

egy külön géppark, kiegészítve az instruáló, motiváló eszközök (szájüregi kamera, multimédiás oktató programok) tárházával – melyeket orvosaink és a szájhigiénikus nővérek a fogágybetegség és a fogszuvasodás megelőzésének szolgálatába állítanak. Az piezoelektromos fogkő eltávolítással, az azt követő polírozással, illetve homokfúvós tisztítással, illetve az otthoni gondozás alapos betanításával célunk a fogágybetegségek minden formájának megelőzése, tekintettel arra, hogy ezek kezelése lényegesen nehezebb, és a felnőttkori fogvesztések leggyakoribb okaként tartjuk számon. Ugyanakkor korai gyermekkortól minden korcsoport számára rendelkezünk prevenciós „recepttel”, melyek alkalmazása egészséges felnőttkori fogazatot eredményez. (www.velopex.com/aquacare, www.satelec.com)

A komplex PARODONTOLÓGIAI esetek  ellátását Dr. Molnár Bálint biztosítja. (www.dentpoint.hu)

FOGMEGTARTÓ KEZELÉSEK

Tökéletes esztétikai és funkcionális értékű tömések és gyökértömések, kompozit- és aranybetétek (inlay), barázdazárások, esztétikus fogfelépítések , direkt – és indirekt héjak készítése legmagasabb minősítésű tömő- és restauráló anyagok segítségével.

FOGPÓTLÁSOK

a hiányzó fogak pótlása minden korszerű pótlástípussal (fémkerámia, fémmentes kerámia, cirkónium dioxid kerámia,stb.), melyet részletes tervezés és felvilágosítás előz meg, és a gnatológia elveinek teljes mértékben megfelelnek. Rendelőnk több magas színvonalon működő fogtechnikai laboratóriummal dolgozik együtt- ezek jól bevált, összhangban működő munkakapcsolatok, melyekben a főszerep a megelégedett páciensé.

IMPLANTÁCIÓ

Műgyökér beültetése, amellyel elkerülhető a kivehető pótlások készítése, vagy a foghiány melletti fogak csiszolásának szükségessége – dr. Putnoky-B. Gábor implantológus főorvosunk végzi előretervezetten a műtéti napokon, a külön előkészített, steril implantológiai műtőben. Hat implantátum rendszert használunk: AlphaBio, Camlog, Zimmer, Astra, Straumann és az Megagen rendszert, az implantátum anyaga minden esetben szervezetbarát titán.

(www.alpha-bio.net, www.imegagen.com, www.camlog.com, www.astratech.com, www.zimmerdental.com, www.straumann.com)

Intraorális scanner és 3D nyomtató

A Virtuo Vivo intraorális scanner segítségével-, amely egy 2019. évi teljesen új fejlesztés a szájon belül alkalmazható scannerek világában- a fogazatról egy rendkívül precíz, nagypontosságú, színes, hibátlan kép készíthető, amely tervezésre-, ideiglenes korona készítésre alkalmas, illetve végleges mintaként-digitális formában azonnal továbbítható a fogtechnikai laboratóriumba. A szájban használt fej ,kisméretű, nem megterhelő a páciens számára. A Cares P20 3D nyomtatónk segítségével azonnali, tartós ideiglenes fogpótlások készülnek mini fogtechnikai laboratóriumunkban. A gép alkalmas továbbá implantációs műtétekhez szükséges műtéti sablonok készítésére, ínyformázó koronák gyártására.

SZÁJSEBÉSZET

területén szoros együttműködés van rendelőnk és a szegedi Arc-Állcsont- és Szájsebészeti Klinika közt, melynek igazgatója: Prof. Dr.Dr. Piffkó József, tanszékvezető egyetemi tanár (www.maxillo.u-szeged.hu)

FOGSZABÁLYOZÁS

prevenciós, terápiás és esztétikai célból végzett fogszabályozási kezelések kivehető- és a legkorszerűbb rögzített készülékekkel gyermek- és felnőttkorban (fém – Bioquick, Damon Q; esztétikus – QuicKlear; nyelv felőli – Incognito, 2D). Dr Segatto Emil PhD, tanszékvezető egyetemi docens, fogszabályozó szakorvosunk többéves szakmai tapasztalata biztosítja a tökéletesen funkcionáló és a legmagasabb esztétikai követelményeknek is megfelelő kezelési eredmények elérését. (www.segatto.hu)

LASERKEZELÉS

Kis nyálkahártya műtéteket, gyulladásos kórképeket, implantációt kísérő kezelésként alkalmazzuk, kihasználva fájdalomcsillapító, csontosodást gyorsító és gyulladáscsökkentő hatását. (www.lasercreation.eu)

ÓZONKEZELÉS

A frissen előtört maradó fogak barázdái esetén, üregképződés nélküli korai fogszuvasodások esetén, illetve szabaddá vált fognyak érzékenységének megszüntetésére – ezekben az esetekben fúrás nélkül megoldható a szuvas dentin baktériummentesítése.

FOGFEHÉRÍTÉS

Mindkét korszerű módját alkalmazzuk: White Dental Beauty / Optident/anyagait-karbamid-peroxidot használunk különböző koncentrációban-egyéni sínek segítségével otthoni fehérítésre, illetve azonnali lámpás, csak fogorvosi rendelőben alkalmazható – Beyond rendszert ,ha ez a páciens kifejezett kívánsága.. Sikeresen alkalmazzuk az elszürkült, gyökérkezelt fogak teljes fehérítésének bevált módszereit. (www.optident.com, www.beyonddent.com)

www.alpha-bio.net,www.imegagen.com,www.camlog.com, www.astratech.com,

www.zimmerdental.com, www.straumann.com