Putnoky

Rendelőink  három-három korszerűen felszerelt kezelővel
(www.castellini.com , www.planmeca.com),  külön implanto-
lógiai műtőfelszereléssel  (www.nsk.com),  komplex röntgendiagnosztikai háttérrel (www.planmeca.com), prevenciós központtal (www.satelec.com) és mindezt egy szigorú belső higiénés rendszabályzattal  kísérve állnak pácienseink szolgálatában.

STERILITÁS

A rendelők és a váró egyaránt légkondicionált, a klímaberendezés orvosi  pollen, baktérium és vírusszűrővel ellátott. A műtő levegőjét speciális légtisztító berendezéssel csíramentesítjük. A rendelőbe bejövő víz kétszeres aktív szénszűrőn, majd egy finom szűrőn halad át.

Az eszközök, kézidarabok sterilitását autoklávok, speciális kukta-autoklávok, hőlégsterilizátorok, ultrahangos tisztítók biztosítják. A kezelőegységeink beépített, belső csíramentesítő rendszerekkel vannak ellátva. Minden beteggel érintkező műszer és eszköz szigorúan sterilizált, vagy egyszer használatos.

DIGITALIZÁLT RÖNTGENDIAGNOSZTIKAI RENDSZERÜNK

lehetővé teszi az intraorális felvételek készítése mellett a panoráma felvételek, teleröntgen-felvételek, valamint speciális ízületi-, arcüreg-, és rétegfelvételek készítését is egy digitalizált Pro-Max (Planmeca) készülék segítségével. A fentiek szájüregi kamerával kiegészülve  mindenre kiterjedő komplex diagnózis és kezelési terv készítését teszik lehetővé pácienseink számára. (www.planmeca.com)

SZÁMÍTÓGÉPES HÁLÓZATUNK

biztosítja a kezelők közti összeköttetést, a professzionális betegnyilvántartást (Sec-program), segítve a tervezést, rögzítve a teljes kezeléssorozatokat, így minden rehabalitációnk eredményessége követhetővé válik.  (www.sec.hu)

SZÁJHIGIÉNÉS KEZELÉSI RENDSZERÜNK

egy külön géppark, kiegészítve az instruáló, motiváló eszközök (szájüregi kamera, multimédiás oktató programok) tárházával – melyeket orvosaink és a szájhigiénikus nővérek a fogágybetegség  és a fogszuvasodás megelőzésének szolgálatába állítanak. Az ultrahangos fogkő eltávolítással, az azt követő polírozással, illetve homokfúvós tisztítással, illetve az otthoni gondozás alapos betanításával célunk a fogágybetegségek minden formájának megelőzése, tekintettel arra, hogy ezek kezelése lényegesen nehezebb, és a felnőttkori fogvesztések leggyakoribb okaként tartjuk számon. Ugyanakkor korai gyermekkortól minden korcsoport számára rendelkezünk prevenciós „recepttel”, melyek alkalmazása egészséges felnőttkori fogazatot eredményez.  (www.satelec.com)

A komplex PARODONTOLÓGIAI esetek  ellátását Dr. Molnár Bálint biztosítja. (www.dentpoint.hu)

FOGMEGTARTÓ KEZELÉSEK

Tökéletes esztétikai és funkcionális értékű tömések és gyökértömések, kompozit- és aranybetétek (inlay), barázdazárások,  esztétikus fogfelépítések , direkt – és indirekt héjak készítése legmagasabb minősítésű tömő- és restauráló anyagok segítségével.

FOGPÓTLÁSOK

a hiányzó fogak pótlása minden korszerű pótlástípussal (fémkerámia, fémmentes kerámia, cirkónium dioxid, stb.), melyet részletes tervezés és felvilágosítás előz meg, és a gnatológia elveinek teljes mértékben megfelelnek. Rendelőnk több magas színvonalon működő fogtechnikai laboratóriummal dolgozik együtt- ezek jól bevált, összhangban működő munkakapcsolatok, melyekben a főszerep a megelégedett páciensé.

IMPLANTÁCIÓ

Műgyökér beültetése, amellyel elkerülhető a kivehető pótlások készítése, vagy a foghiány melletti fogak csiszolásának szükségessége – dr. Putnoky-B. Gábor implantológus orvosunk végzi előretervezetten a műtéti napokon, a külön előkészített, steril implantológiai műtőben. Hat implantátum rendszert használunk: Camlog, Zimmer, Astra, Tri, Straumann és a Denti rendszert, az implantátum anyaga minden esetben szervezetbarát titán.
(www.camlog.com, www.astratech.com,
www.zimmerdental.com, www.straumann.com)

SZÁJSEBÉSZET

területén szoros együttmüködés van rendelőnk és a szegedi Arc-Állcsont- és Szájsebészeti Klinika közt, melynek igazgatója:  Prof. Dr.Dr. Piffkó József, tanszékvezető egyetemi tanár (www.maxillo.u-szeged.hu)

FOGSZABÁLYOZÁS

prevenciós, terápiás és esztétikai célból végzett fogszabályozási kezelések kivehető- és a legkorszerűbb rögzített készülékekkel gyermek- és felnőttkorban (fém – Bioquick, Damon Q; esztétikus – QuicKlear; nyelv felőli – Incognito, 2D). Dr Segatto Emil PhD, tanszékvezető egyetemi docens, fogszabályozó szakorvosunk többéves szakmai tapasztalata biztosítja a tökéletesen funkcionáló és a legmagasabb esztétikai követelményeknek is megfelelő kezelési eredmények elérését. (www.segatto.hu)

LASERKEZELÉS

Kis nyálkahártya műtéteket,  gyulladásos kórképeket, implantációt kísérő kezelésként alkalmazzuk, kihasználva fájdalomcsillapító, csontosodást gyorsító és gyulladáscsökkentő hatását. (www.lasercreation.eu)

ÓZONKEZELÉS

A frissen előtört maradó fogak barázdái esetén, üregképződés nélküli korai fogszuvasodások esetén, illetve szabaddá vált fognyak érzékenységének megszüntetésére – ezekben az esetekben fúrás nélkül megoldható a szuvas dentin baktériummentesítése.

FOGFEHÉRÍTÉS

Mindkét korszerű módját alkalmazzuk: azonnali lámpás, csak fogorvosi rendelőben alkalmazható – Beyond, és az otthoni, hosszabb időt igénybevevő, éjszakai – Opalescence fehérítést. Sikeresen alkalmazzuk az elszürkült, gyökérkezelt fogak teljes fehérítésének bevált módszereit. (www.beyonddent.com)